orvosi-fem-kategoria_kicsi

Fedőneve: nemesacél – tényfeltáró cikk az orvosi fém ékszerekről

Az ékszerek világában az arany és az ezüst éli az előkelők életét. Legalábbis, ami a hírnevüket és a státuszukat illeti. Arról persze senki nem beszél, hogy a két nemesfém évek óta hallgat különleges féltestvérükről, a nemesacélról. A nemesacél ugyanis ritka kincs: és távolról sem csak azért, mert a belőle készülő ékességek hipoallergének.

Az alkot6.hu ékszerkészítési kellékeket árusító webáruházunkban külön kategóriába szedtük orvosi fém alkatrészeinket, így a vásárlóinknak akkor sem kell lemondaniuk a nyakláncok, karkötők- és fülbevalók mosolyelőcsaló tulajdonságairól, ha allergiásak az egyéb fémekre.

Mi fán terem az orvosi fém?

David Attenborough még nem találta meg azt a fás szárút, amelyen ott növögetnek a kis orvosi fém gubók. Nem véletlenül, hiszen a nemesacél többféle ötvözetben készülhet. A lényeg, hogy kizárólag olyan anyagok – például króm, molibdén, nikkel – ötvözetéről van szó, amelyek hipoallergénnek tekinthetők. A nemesacélt orvosi fémnek is nevezik, mivel a belőle készülő implantátumok, csontrögzítők, lemezek és csavarok tökéletes barátságot ápolnak az emberi szervezettel.

Ha pedig egy anyag az emberi testen belül otthonosan érzi magát, akkor egészen biztosan a bőrrel is parolázni fog. És ez így is van, hiszen más fémekkel ellentétben a nemesacélból készült ékszerből viselés közben sem párolog ki a nikkel só, ami a bőrirritáció elsődleges oka. Ha tehát nincs nikkel só kipárolgás, akkor allergia sincs!

Mindezek fényében nem csoda, hogy az orvosi fémből készült ékszerek népszerűsége villámokat megszégyenítő sebességgel nő! És nem csak emiatt…

Az orvosi fém ékszer ultrafutó

Persze nem szó szerint. Habár a nemesacél ékszer nem veszi fel reggel a futócipőt, kétségtelen, hogy az idővel vívott harcban legalább olyan kitartó, mint az a sportoló, aki nem retten meg több száz kilométertől sem.

És hogy mi mindenben nyilvánul meg ez a szívósság? Felsorolni is nehéz, de azért csak figyelj!

Az ezüst csecsebecsékről mindenki tudja, hogy az idő múlása nem ráncok, hanem oxidálódott feketés réteg formájában hagy nyomot rajtuk. Nos, egy orvosi fémből készült ékszer esetében ilyesmitől nem kell tartanod. Egy orvosi fémből készült ékszert akár egy életen át is viselhetsz anélkül, hogy elszíneződne.

A nemesacél másik szuperképessége, hogy nem rozsdásodik, még akkor sem lesz semmi baja, ha gyógyvízben áztatod. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az orvosi fémből készült fülbevalók, gyűrűk és láncok sav- és kopásállók.

A nemesacél ékszer az álcázás nagymestere

Leginkább azért, mert az avatatlan szem simán fehéraranynak nézi. De amíg a fehéraranyat szó szerint aranyárban mérik, addig az orvosi fémből készült ékszer jóban van a pénztárcáddal. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy géppel készítik, és nem precíz kezű ötvösök formálják.

Design-bónusz, hogy a megmunkálástól függően fényes, csiszolt és matt hatású is lehet, így biztosan megtalálod azt a stílust, ami a leginkább illik a személyiségedhez. Egy új trend az alapvetően acélos szín megfestése, így arany és rose gold színekkel is találkozhatsz szintén antiallergén formában.

Az orvosi fém ékszer szomjazza a díszítést!

A nemesfém nagyon alkalmazkodó: örömmel válik gyűrűvé, fülbevalóvá, karkötővé vagy épp nyaklánccá is.

Weboldalunkon külön kategóriába gyűjtöttük Neked ezen különleges alkatrészeinket, folyamatosan bővülő kínálattal várunk!

Share this post