turkiz-bojtos-fulbevalo-kagylos

Te is megalkot6od! – Türkiz bojtos fülbevaló

A fülbevaló elkészítéséhez szükséges eszközök, alapanyagok:

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 1
Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 2
Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 3

Első lépésként válogassuk ki a fülbevalóhoz szükséges türkiz és zöld színű kagyló gyöngyöket.


Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 4

A kör alakú alap egyik oldala fixen rögzített, a másikat könnyed mozdulattal nyissuk ki.


Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 5

Fűzzünk fel egy tibeti ezüst fém gyöngyöt, zöld majd türkiz kagylógyöngyöt. Ezután következik a türkiz színű bojt, utána ismét türkiz majd zöld kagylógyöngy, végül a tibeti ezüst fém gyöngy.


Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 6

Zárjuk vissza a karikát. Ha biztosra akarunk menni, bele is ragaszthatjuk a karika drót végződését a lyukba, akár egy cseppnyi ékszer ragasztóval vagy pillanatragasztóval, a drót végét bele mártva, így biztosan nem csúszik ki az alapból.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 7

Következő lépésként elkészítjük a talpas szerelőpálcára egy zöld és egy kék kagylót fűzve a karika középső részén lévő függő díszt.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 8

A szép hurok készítéséhez a kúpos fogóval hajlítsuk meg először ellentétes irányba a pálcát, majd a csípő fogóval vágjuk le a pálcát a türkiz kagyló gyöngy fölött nagyjából 8-10 mm-re.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 9

A szép hurok titka, hogy a kúpos fogó végére hajlítjuk rá a pálcát, hogy a drót a fogó ívét kövesse. Ne zárjuk be a hurkot, hogy tovább tudjunk vele dolgozni.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 10

Az előző lépésben elkészített kis hurkot fűzzük be a karika alapunk felső részén található kis alsó lukba, majd hajlítsuk be a végét, lezárva a hurkot.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 11

Az utolsó lépésekhez értünk, a fülbevaló akasztót fogjuk az alapra szerelni. Ehhez a lapos fogóval hajlítsuk ki az akasztó alján lévő kis hurkot.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 12

Fűzzük a kihajlított fülbevaló hurkot a karika alap felső részén található, még üresen maradt lyukba, majd a lapos fogó segítségével zárjuk be a hurkot, megfelelően rögzítve a fülbevaló akasztót az alapra.

Te is megalkot6od! - Türkiz bojtos fülbevaló 13

És íme, elkészült a vidám és könnyed tavaszi-nyári fülbevalónk, irány a tükör, lássuk hogyan áll!

Gondosan összeválogattuk Neked ehhez a türkiz bojtos fülbevalóhoz szükséges ékszer készítési alkatrészeket, egy alkotói csomagba rendezve őket, hogy keresgélés nélkül beszerezhesd őket az alkotáshoz.

Itt találod:

http://alkot6.hu/termek/kagylos-turkiz-bojtos-fulbevalo-alkotoi-csomag/

Sőt, pink és sárga bojtos verziót is készítettünk, hogy kiválaszthasd a színtípusodnak megfelelő és egyéniségedhez leginkább illő színpárosítást!

Minden alkotói csomagban szerepel az összes szín, azaz a türkiz, piros, sárga, zöld és világos rózsaszín, hogy szabadon, az ajánlástól eltérve is kialakíthass színpárokat.

Kellemes alkotást kívánunk!

Share this post